|
ΥΠΕΠΘ – Γ2/6264/10-7-95 |
ΘΕΜΑ: “Έργο, αρμοδιότητες και επιλογή Υπευθύνων Τμημάτων ΠΛΗΝΕΤ”
Έχοντας υπόψη:
1. την αριθμ. Γ2/4981/23-9-93
2. Την αριθμ. Γ2.5049/27-9-93
3. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Πληροφορική που εντάσσεται στο ΕΠΕΑΚ
4. Την Η
/1110/11-2-94ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ι. Για τη στελέχωση των τμημάτων Πληροφορικής (ΠΛΗΝΕΤ) των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Χώρας, προτείνονται από τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δ.Ε. (ΠΥΣΔΕ) εκπαιδευτικοί οι οποίοι υποβάλλουν αιτήσεις για το σκοπό αυτό.
ΙΙ. Έργο και αρμοδιότητες
Οι εκπαιδευτικοί αυτοί απασχολούνται μόνο με θέματα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω:
1. Βοηθούν τους καθηγητές πληροφορικής στο έργο τους.
Επικοινωνούν με τους υπεύθυνους των σχολικών εργαστηρίων πληροφορικής και τους Δ/ντές των σχολείων για την καταγραφή των προβλημάτων λογισμικού ή υλικού. Εφόσον η επίλυση των προβλημάτων αυτών είναι αδύνατη από τους ίδιους ή από τον τοπικό αντιπρόσωπο της εταιρείας που έχει αναλάβει την συντήρηση, επικοινωνούν με την εταιρεία και ενημερώνουν την Διεύθυνση Σπουδών Δ.Ε. – Τμήμα Δ΄.
2. Διοργανώνουν μικρής διάρκειας τοπικά επιμορφωτικά σεμινάρια σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, αρμόδιες υπηρεσίες, επιστημονικά κέντρα και Πανεπιστήμια και επιμορφώνουν εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης τους, οι οποίοι λόγω απόστασης δεν μπορούν να επιμορφωθουν κεντρικά.
3. Ενημερώνουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ19-ΠΕ20 ή αναπληρωτές ή ωρομισθίους που προσλαμβάνονται για τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής, στα θέματα οργάνωσης των εργαστηρίων πληροφορικής.
4. Για τα σχολεία ευθύνης τους διατηρούν:
- αρχείο υλικού και λογισμικού
- αρχείο διδακτικού προσωπικού για το μάθημα Πληροφορικής
Συγκεντρώνουν όλες τις εγκυκλίους και αποφάσεις όσον αφορά την εφαρμογή της διδασκαλίας της Πληροφορικής και ενημερώνουν σχετικά τους καθηγητές.
5. Υποβάλλουν προτάσεις στη Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω της οικείας Διεύθυνσης, για επέκταση και ανάπτυξη της Πληροφορικής σε σχολεία του νομού ευθύνης τους.
6. Συντάσσουν έκθεση με τα προβλήματα και την πορεία της εφαρμογής της διδασκαλίας της Πληροφορικής στα σχολεία ευθύνης τους, σε 2 αντίγραφα, στο τέλος κάθε τριμήνου, ,την οποία υποβάλλουν στην οικεία Διεύθυνση ή Γραφείο και στο Τμήμα Δ΄ της Δ/νσης Σπουδών Δ/θμιας εκπ/σης.
7. Συνεργάζονται με σχολικούς Συμβούλους για θέματα Πληροφορικής.
8. Αναλαμβάνουν τον συντονισμό των σεμιναρίων Πληροφορικής που διοργανώνονται από το ΥΠΕΠΘ.
9. Αναλαμβάνουν υπεύθυνοι συντονιστές στους Διαγωνισμούς Πληροφορικής.
Κάθε άλλη εργασία που αφορά τη μηχανογράφηση των διοικητικών εργασιών Δ/νσεων ή Γραφείων είναι έξω από τα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
ΙΙΙ. Επιλογή.
1. Η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων εκπ/κών, των κλάδων ΠΕ19-ΠΕ20, για τις θέσεις των υπευθύνων ΠΛΗΝΕΤ, γίνεται στα οικεία ΠΥΣΔΕ μέχρι τις 11-9-95. Ο υποψήφιος μαζί με την αίτηση υποβάλλει πλήρες βιογραφικό. Το ΠΥΣΔΕ συνεκτιμά τα προσόντα του κάθε υποψηφίου με την εξής σειρά και βαρύτητα:
α) Διδακτορικό ή
Master ή ισότιμο τίτλο (αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ) στην Πληροφορική.β) Πτυχίο ΑΕΙ των τμημάτων Πληροφορικής ή επιστήμης Υπολογιστών.
γ) Πτυχίο ΤΕΙ τμημάτων πληροφορικής
δ) Χρόνια υπηρεσίας
ε) Χρόνια προϋπηρεσίας στην Πληροφορική.
στ) Γνώσεις Ξένης γλώσσας.
ζ) Συγγραφική δραστηριότητα.
2. Τα ΠΥΣΔΕ μπορούν να δέχονται αιτήσεις μονίμων εκπαιδευτικών και άλλων κλάδων, ώστε σε περίπτωση που δεν κάνουν αίτηση μόνιμοι εκπ/κοί των κλάδων ΠΕ19-ΠΕ20, να μπορεί να γίνει επιλογή από τις αιτήσεις αυτές. Οι εκπ/κοί των άλλων κλάδων που θα υποβάλλουν αίτηση πρέπει να διαθέτουν ένα τουλάχιστον από τα παρακάτω προσόντα:
α) Διδακτορικό ή
Master ή ισότιμο τίτλο (αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ) στην Πληροφορική.β) Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ των τμημάτων Πληροφορικής ή επιστήμης Υπολογιστών.
γ) Ενδεικτικό “Πληροφορικής και Επιχειρησιακής Έρευνας” του Πανεπιστημίου Αθηνών.
δ) Ενδεικτικό “Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού” του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το ΠΥΣΔΕ συνεκτιμά τα προσόντα του κάθε υποψηφίου με τη σειρά και τη βαρύτητα που αναφέρθηκε στην παράγραφο ΙΙΙ 1.
3. Ο πίνακας των προταθέντων ΠΛΗΝΕΤ και των αναπληρωματικών τους υποβάλλεται στο Τμήμα Δ΄ της Διεύθυνσης Σπουδών Δ.Ε. μέχρι 25-9-95.
4. Οι προτάσεις των ΠΥΣΔΕ για τους υπεύθυνους των τμημάτων ΠΛΗΝΕΤ, εκτελούνται με Υπουργική Απόφαση
.
IV
. Υπηρεσιακή κατάσταση:1. Αποσπώνται για μια διετία στο τμήμα ΠΛΗΝΕΤ.
2. Ο χρόνος υπηρεσίας στη θέση Υπευθύνου ΠΛΗΝΕΤ λογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας στην οργανική του θέση.
3. Απασχολούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους πλην των σχολικών διακοπών και ακολουθούν ωράριο γραφείου, όταν δεν επισκέπτονται τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους. Παραμένουν υποχρεωτικά στο γραφείο τους δύο ημέρες την εβδομάδα για να επικοινωνούν με τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους και το ΥΠΕΠΘ. Οι ημέρες αυτές γνωστοποιούνται στα σχολεία και στο ΥΠΕΠΘ.
4. στην περίπτωση που έχουν οριστεί περισσότεροι του ενός υπεύθυνοι ΠΛΗΝΕΤ, τα σχολεία του νομού κατανέμονται σε περιοχή ευθύνης του καθενός.
5. Στεγάζονται στη Δ/νση ή στο Γραφείο Δ/θμιας Εκπ/σης στο οποίο ανήκουν τα σχολεία της περιοχής ευθύνης τους. Το γραφείο τους έχει ως εξοπλισμό, υποχρεωτικά σύστημα Η/Υ και τηλέφωνο χωρίς φραγή.
6. Ο Προϊστάμενος της οικείας Δ/νσης ή Γραφείου Δ.Ε. παρέχει κάθε διευκόλυνση για την υλοποίηση του έργου τους.
